Iemands ziel blootleggen in de intimiteit van een radiostudio is iets heel bijzonders. Maar vaak is het ook net zo interessant om de mensen thuis te bezoeken, in hun eigen biotoop. Want vooral daar zijn ze volledig zichzelf.

Voor het Radio 1 programma Piazza maakte ik een uitgebreid portret van de Belgische adel. Een unieke gelegenheid om onze graven, ridders en baronnen in hun eigen vertrouwde omgeving te observeren en te registreren.

Voor tv zender EXQI Culture maakte ik portretten van onze nationale cultuurtenoren. Chris Lomme, Sigiswald Kuijken, Wim Opbrouck, Yasmine, Jan De Smet, Guido Belcanto, Stef Bos, Kris De Bruyne,...
________________________________________________________________
Als je zin hebt, bekijk dan zeker even de portretten van Yasmine, Stef Bos en de broers Kolacny. Yasmine en Stef zijn 2 van de mooiste en meest inspirerende mensen die ik ontmoette. Elk op hun eigen zeer persoonlijke manier. Eentje van hen mis ik nog elke dag.
Stijn en Steven Kolacny zijn m’n favoriete hemelbestormers. Met tomeloos enthousiasme, passie en liefde een droom realiseren. Ze hebben het toch maar mooi gedaan.

Klik op de afbeeldingen om naar de videopagina te gaan :
Stacks Image 107

Yasmine

Stacks Image 108

Stef Bos

Stacks Image 109

Stijn en Steven Kolacny

________________________________________________________________
Internationaal heb ik zeer goeie herinneringen aan cineast Peter Greenaway, de Ierse bard Luka Bloom, cabaretier Herman Van Veen, het geval apart Willy Deville, Ivo Niehe, Paul Van Vliet, en dirigent Christopher Hogwood.

Het grootste compliment dat je mij als interviewer kan geven, kreeg ik van de vrouw van Jan De Smet en van Stef Bos. Jan z’n vrouw had haar man eindelijk es op tv gezien zoals hij écht was, zei ze. En Stef voelde oprechte interesse, wat hem vertrouwen gaf en hem in staat stelde om volledig zichzelf te zijn. Mijn gasten dat gevoel geven, daar gaat het uiteindelijk echt om. Het programma wordt er ook alleen maar beter van, en daar doet de kijker dan weer z’n voordeel mee.